• Se och upplev

          Det finns mycket att se och uppleva längs älven

          ”Följ med oss, så visar vi dig ett Lappland som du aldrig hört talas om.”

          I varje ögonblick framkallar naturen djupa suckar av beundran och arrangerar de mest oförglömliga shower. De små företagen i området har lokalkännedom och kan tipsa om var den självskrivna huvudattraktionen, naturen, visar upp sig även för dig på nya sätt.

          Oavsett om du letar efter en naturstig där du kan vandra på egen hand eller fartfylld forsränning tillsammans med andra finns det en naturupplevelse i din smak.

          Kulturattraktioner, byggd miljö, sevärdheter eller landmärken inte att förglömma.

        • Naturattraktioner

        • Att göra

        • Kulturattraktioner

        • Evenemang

        • Tjänster

          Älvlappland inbjuder till besök

          ”Vi ska nog ta väl hand om dig! Det är bara att komma!”

          Ladugårdsboende eller lappländsk magi med full service? En femstjärnig middag med lokal mat, en snabblunch att ta med eller ett experimentkök med vilda örter? Papperskonst, lovikkavantar och renprodukter? Det finns ett brett utbud av tjänster i Meänmaa-området, bara du vet var du ska leta.

        • Boende

        • Möten

        • Mat och dryck

        • Våra produkter

        • Aktiviteter

        • Övriga tjänster

        • Våra tips

          Vårt Lappland är också Ert Lappland

          ”När du en gång har kommit hit till vårt Lappland, så har du ingen lust att åka härifrån mer.”

          Farleden, Torne-Muonioälven är vår kalender. När går isen? Har den svämmat över? Går laxen upp? Är Älven frusen än?

          Solljuset är vår klocka. Under mörkertiden ser man knappt solen, så man behöver inte ha bråttom. På sommaren är det ljust natten lång. Då har man tid att hålla på med allt! Men vi har ingen brådska. Sätt dig här på tuvan så kokar vi potatis.

          Stanna upp och låt ljusets livsrytm beröra dig.

        • Överlevnadsguide

        • En annorlunda livsrytm

        • Samlade pärlor

          Mustikassa Vuoskuvaarassa elokuussa 2020. Kuvaaja Iina Askonen
        • Vår blogg

        • Info

          Det är bara att komma!

          Älven, farleden, strömmar hundratals kilometer från Torneträsk i norra Sverige till innersta Bottenviken. Original Lapland är ett stort område och avstånden kan kännas ganska långa. Men kommunikationerna och vägnäten är väl utbyggda, så du tar dig lätt till den plats du vill besöka.

        • Ansvarstagande

        • Ankomst

        • Medlemsföretag

        • Orter och byar

        • Vår berättelse

        • Bra att veta

Registerbeskrivning och dataskyddspolicy

Detta är registret och dataskyddsutlåtandet i enlighet med Original Lapland Associations personuppgiftslag (10 och 24 §§) och EU:s allmänna dataskyddsförordning (GDPR). Utarbetad den 17 mars 2022. Senast ändrad: 17 mars 2022

  1. Styrenheten

Original Lapland ry
c/o Loma-Vietonen, Kuusirannantie 59
95675 MELTOSJÄRVI

Ordförande Tuija Kariniemi-Saukkoriipi, tuija@lomavietonen.fi, tfn 040 728 6751

Begäran om granskning och radering av personuppgifter (GDPR) m.m. post@seven-1.com

  1. Kontaktperson som ansvarar för registret

Iina Askonen, projektledare för Original Lapland-projektet, info@originallapland.com, tel +358 400 802 904.

  1. Registrets namn

Kund- och marknadsföringsregister för webbplatsen www.originallapland.com.

  1. Rättslig grund och ändamål för behandlingen av personuppgifter

Den rättsliga grunden för behandling av personuppgifter enligt EU:s allmänna dataskyddsförordning är
– personens samtycke (dokumenterat, frivilligt, individuellt, informerat och otvetydigt)
Ändamålet för behandlingen av personuppgifter är att kommunicera med kunder i informationssyfte samt att marknadsföra området och tjänsterna i form av ett nyhetsbrev.

Uppgifterna används inte för automatiserat beslutsfattande eller profilering.

  1. Registrets datainnehåll

Som standard samlar Original Lapland ry inte in några personuppgifter om besökarna på webbplatsen. Genom att fylla i och skicka in formuläret på webbplatsen samtycker kunden till att uppgifterna lagras och används på det sätt som nämns i formuläret.

Uppgifter som lagras i registret via formuläret är: personens e-postadress. Uppgifterna som samlas in genom formuläret (e-postadressen) sparas tills vidare för föreningens information.

Information som visas i profilvyn samlas in från registrerade användare av webbplatsen. Information som skapas av användaren läggs till i användaridentiteten. Profilinformation för registrerade användare sparas. Användare har möjlighet att när som helst se, redigera och radera sina personuppgifter. Det är bara användarnamnet som inte kan ändras. Webbplatsens administratörer kan se och redigera uppgifterna i användarprofilen.

Anonymiserad användarinformation samlas in för att förbättra tjänsten på webbplatsen med hjälp av Google Analytics.

  1. Inbäddat innehåll från andra webbplatser

Artiklarna på vår webbplats kan innehålla inbäddat innehåll (till exempel video, bilder, artiklar osv.). Att öppna inbäddat innehåll som kommer från andra webbplatser är jämförbart med att själv besöka tredjepartswebbplatsen.

Dessa webbplatser kan samla in uppgifter om dig, använda cookies, bädda in uppföljningscookies från tredje part och övervaka din interaktion med det inbäddade innehållet, inklusive uppföljning av interaktion om och när du är inloggad som användare på webbplatsen.

Youtube: länk till YouTubes dataskyddspolicy:
https://policies.google.com/privacy?hl=en

Instagram: länk till Instagrams datapolicy:

https://help.instagram.com/519522125107875

Google Maps dataskydd:
https://policies.google.com/privacy?hl=en

Google Drive dataskydd:

https://policies.google.com/privacy?hl=en

  1. Analys

Vi använder Google Analytics. Länk till Googles dataskyddspolicy:
https://policies.google.com/privacy?hl=en

  1. Med vem delar vi dina uppgifter

Original Lapland ry delar inte personuppgifter med någon. Webbplatsens analysdata delas med den tekniska tjänsteleverantören, Mainostoimisto Seven-1/Kiuas Oy.

  1. Regelmässiga uppgiftskällor

Uppgifterna som lagras i registret erhålls från kunden via formulär på webbplatsen.

  1. Regelmässig överlåtelse och överföring av uppgifter utanför EU eller EES

Uppgifter överlåts inte och offentliggörs inte regelmässigt till andra. Tredje parts uppgifter kan komma att behandlas utanför Europa. Ser länkar ovan. Webbplatsen kan använda icke-europeiska proxyservrar (CDN).

  1. Principer för registerskydd

Registret hanteras noggrant och uppgifter som behandlas med hjälp av datasystemen skyddas på ett ändamålsenligt sätt. När registerdata lagras på internetservrar sörjs för utrustningens fysiska och digitala dataskydd på det sätt som krävs. Den personuppgiftsansvarige sörjer för att lagrade uppgifter samt behörigheter till servrar och andra för personuppgifternas säkerhet kritiska uppgifter behandlas konfidentiellt och endast av de medarbetare som har detta som arbetsuppgift.

  1. Rätt till granskning och rättelse av uppgifter

Varje registrerad person har rätt att granska de uppgifter som finns lagrade i registret om honom eller henne och att begära rättelse av eventuella felaktiga uppgifter eller komplettering av ofullständiga uppgifter. Om en person vill granska eller begära rättelse av uppgifter som lagrats om honom eller henne ska begäran skickas skriftligt till den personuppgiftsansvarige. Den personuppgiftsansvarige kan vid behov be den som framställer begäran att styrka sin identitet. Den personuppgiftsansvarige svarar kunden inom den tid som stadgas i EU:s dataskyddsförordning (i regel inom en månad).

  1. Övriga rättigheter i samband med behandling av personuppgifter

Den registrerade har rätt att begära att personuppgifter om honom eller henne raderas från registret (”rätt att bli bortglömd”). Den registrerade har även andra rättigheter enligt EU:s allmänna dataskyddsförordning såsom att begränsa behandlingen av personuppgifter i vissa situationer. Begäran ska skickas skriftligt till den registeransvarige. Den personuppgiftsansvarige kan vid behov be den som framställer begäran att styrka sin identitet. Den personuppgiftsansvarige svarar kunden inom den tid som stadgas i EU:s dataskyddsförordning (i regel inom en månad).

Mottagaren av nyhetsbrevet kan också själv säga upp det via den elektroniska länken i nyhetsbrevet.

Skip to content